200-125 300-115 200-105 200-310 640-911 300-075 300-320 300-360 642-998 QV_DEVELOPER_01 400-101 700-501 117-201 70-696 700-505 600-199
mbajke

Aplikacije za djecu – m:ozgalica i m:bajke

on July 1

Igre na pametnim telefonima u posljednje vrijeme doživljavaju pravi boom. Prateći tehnološki napredak uređaja i igre na mobilnim platformama su evoulirale, pa se na najnovijim modelima telefona mogu igrati naslovi koji su do prije samo par godina bili rezervisani isključivo za moćne igračke konzole.

Ipak, primjećuje se i jedan drugi trend, a to je povratak starih i dobro poznatih igara na (velike) ekrane mobilnih telefona. Nakon velikog uspjeha igara Memory i Puzzle, agencija Aquarius je za potrebe kompanije m:tel kreirala Andorid verziju igre „m:ozgalica“ koja u sebi objedinjuje obje popularne igre „Slagalicu“ i „Memoriju“.

Na ovaj način igre koje su se nekad rado igrale doživljavaju svoj „remake“ na nezaobilaznim pametnim telefonima. Aplikacija „M:ozgalica“ prilagođena je djeci različitih uzrasta, a pored zabavnog u isto vrijeme je i edukativnog karaktera. Osim najmlađih, sada se i stariji se mogu zabavljati slažući puzzle i vježbati moždane vijuge igrajući memoriju.

Android kao najpopularnija mobilna platforma kod nas idealno je mjesto za nove igrice. Prednosti ovakvog vida zabave je da djeca igrajući Mozgalicu mogu da vježbaju logičko razmišljanje, dok odrasli bez bojazni, mogu ostaviti smartfon u dječijim rukama, jer sada znaju da najmlađi uz ovu igricu korisno provesti vrijeme.

mozgalica

Druga novost iz radionice Aquarius-a su m:bajke.

Nastavili smo kreirati sadržaj za najmlađe i za potrebe kompanije m:tel osmislili „m:bajke“. Radi se o mobilnoj aplikaciji namijenjoj djeci za slušanje audio bajki na Android platformi. Tako smo u interaktivnoj formi predstavili najpopularnije priče i pružili radost slušanja klasičnih bajki na potpuno novi način. Aplikacija omogućava, da u samo par klikova na mobilnom telefonu, najmlađi skupa sa svojim roditeljima, zaplove u čarobni svijet bajki.

Korist od slušanja bajki u najranijem dobu je višestruka. Najmlađi obožavaju slušati bajke, prepune uzbuđenja i doživljaje njenih junaka. Kroz slušanje bajki djeca uče, pa je aplikacije „m:bajke“ ujedno i obrazovnog karaktera. Poznato je, takođe, da djeca vole da slušaju bajke pred spavanje, pa „m:bajke“ mogu da pomognu roditeljima da uspavaju dječake i djevojčice. Na kraju, bajke pomažu u razvoju njihove pažnje i mašte što je veoma bitno u razvoju djeteta.

Roditelji sada mogu djeci bezbrižno prepustiti mobilne telefone na kojima će se slušati samo najbolje svjetske bajke. Aplikacija omogućava, da u samo par klikova na mobilnom telefonu, najmlađi skupa sa svojim roditeljima, zaplove u čaroban svijet bajki.

Među bezvremenskim bajkama u kojima najmlađi mogu uživati su: Ivica i Marica, Vuk i sedam jarića, Snježana i sedam patuljaka, Palčić, Zlatokosa, Princ žabac, Hrabri krojač, Crvenkapica, Trnoružica, Princeza na zrnu graška, Mačak u čizmama, Ružno pače, Hrabri krojač, Tri praseta, U cara Trojana kozje uši, Nemušti jezik, Aladin i čarobna lampa, Djevojčica sa šibicama, Snježna kraljica i Čardak ni na nebu ni na zemlji.

Pin It

« »

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien