Brankica Janković, direktorica Aquarius-a, u žiriju Branding konferencije za Young Lions BiH

Young Lions takmičenje je 2019. godine po treći put održano u BiH, a mladi kreativci su svoje vještine i talente pokazali tokom događaja u Historijskom muzeju u Sarajevu, organizovanom u partnerstvu sa Brending konferencijom.

Timovi od po dva člana – agencijskih ili nezavisnih profesionalaca do 30 godina starosti, odmjerili su snage u kategorijama Design, PR i Digital. Oni su imali zadatak da tokom 24 časa ponude vlastitu viziju društveno odgovorne kampanje za UNICEF, vodeću organizaciju na globalnom nivou, posvećenu zaštiti prava djece. Zašto baš UNICEF – zato što se ove godine obilježava 30 godina Konvencije o pravima djeteta, dokumentu o ljudskim pravima koji je geografski najšire ratifikovan.

Članica ovogodišnjeg žirija, pored Marije Vićić, Nele Kačmarčik, Nermina-Nine Kasupovića i Veljka Golubovića, bila je i Brankica Janković, direktorica Aquariusa. Ona je svoje višegodišnje radno iskustvo iskoristila kako bi, zajedno sa pomenutim profesionalcima marketing i komunikacijske industrije, donijela sud o najboljima „mladim lavovima“.

„Zadovoljstvo je bilo upoznati se sa radom ovih mladih, talentovanih ljudi, ali i odlučivati o tome ko će od njih ove godine predstavljati BiH na jednoj tako značajnoj smotri kao što je festival kreativnosti u Kanu. Svi timovi su pokazali da su s pravom bili dio ovog takmičenja, jer su zaista dokazali da komunikacijska industrija kod nas ima budućnost“, ističe Jankovićeva.

Priznaje da nimalo lak zadatak nije bio među 10 timova mladih, talentovanih ljudi izabrati koji je u tom momentu pokazao najviše i samim tim zaslužio Young Lions titulu. Na kraju je najkreativniju kampanju u PR kategoriji imao tim Via Media, dok je tim Atlantbh odnio pobjedu u Digital kategoriji.

Aida Hadžić i Hana Trokić, članice tima Via Media, ove godine putuju na festival kreativnosti Cannes Lions, gdje će predstavljati BiH. U njihove je ruke, na Young Lions BiH takmičenju, otišao Grand Prix. Time su izborile putovanje u Kan, na petodnevnu festivalsku avanturu, gdje će imati priliku da razmijenje ideje i informacije sa drugim znalcima iz oblasti marketing i komunikacijske industrije.


Podijeli