Smijanje na tri jezika

Tokom pandemije i „nove normalnosti“ dobili smo priliku da kroz projekat „Smijanje na tri jezika“, koji se oslanjao na stand up komediju, još jednom podsjetimo javnost kolika je, zapravo, moć smijeha, moć humora u svim, a naročito izazovnim vremenima.

OKC „Abrašević“ iz Mostara je organizovao četiri stand up događaja/radionice – u Mostaru, Sarajevu, Tuzli i Banjaluci, gdje će biti održan i dvodnevni Stand up festival, kao finalni događaj.

Projekat je zapravo sproveden kao karavan humora, tokom kojeg su zainteresovani, na različitim lokacijama, uživali u nastupima bh. stand up komičara Omera Hodžića iz Mostara, Navida Bulbulije iz Sarajeva, Hazima Mujčinovića iz Tuzle i Mirka Komljenovića iz Banja Luke, kao i radionicama tokom kojih su i sami mogli da spoznaju male tajne uspješnog stand up nastupa.

A čemu sve to? Pa, smijati se na tri jezika u jednoj zemlji možda zvuči nemoguće, ali je to za BiH itekako svojstveno. Naše je samo bilo da, sa organizatorom i učesnicima, otkrijemo humor kojeg grada (sredine) je nadmoćniji u odnosu na druge; da li je to Sarajevo, Banjaluka ili možda Tuzla, odnosno da li ipak u Mostaru žive najduhovitiji ljudi.

Kroz PR/Digital/AV/Kreativnu/Produkcijsku podršku, zajedno smo se smijali na tri jezika i vratili pomalo poljuljanu vjeru da je uz dobar humor sve lakše i ljepše.

Projekat "Smijanje na 3 jezika" se realizuje zahvaljujući podršci programa Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative (BHRI), koji sprovodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM) uz finansijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).

  • Klijent BHRI / OKC Abrašević
  • Web Lokacija https://www.facebook.com/smijanjena3jezika
  • Period septembar - novembar 2020. godine