HOTEL BALKAN

„Hotel Balkan“ je prva telenovela Bosonoga produkcije koja povezuje prostore Banjaluke, Beograda i čitave regije kroz modernu melodramsku priču. U središtu radnje je uspješna porodica kojoj prošlost uslovljava budućnost i kojoj vrijeme koje dolazi u potpunosti mijenja planove.

Promocija serije „Hotel Balkan“ započela je još u fazi snimanja i uključivala je odjele Digital-a i PR-a. Glavna okosnica promocije odnosila se na predstavljanje stvarnog hotela. Ovakav pristup zaintrigirao je javnost koja je ubrzo počela da se raspituje gdje se hotel nalazi i da li može da se rezerviše soba.

Za potrebe ove faze, na zvaničnim FB i IG stranicama postavljene su fotografije dijelova seta, odnosno, enterijer hotela bez dodatnih objašnjenja. Iz copy-a su namjerno izostavljene ključne informacije kako bi pratioci pomislli da je riječ o stvarnom „Hotelu Balkan“.

Krajnji rezultat je bio iznenađujuć. Reakcije su bile i više nego pozitivne, a za manje od mjesec dana objave su pregledane više od 99 045 puta.

U drugoj fazi fokusirali smo se na predstavljanje različitih segmenata priče. Potrebno je bilo osmisliti vizuelno moderan i upečatljiv sadržaj koji će biti prilagodljiv svim kanalima komunikacije. Odlučili smo se da inspiraciju potražimo u slikama poznatih nadrealista. Takav pristup je odgovarao radnji serije i na najbolji način predstavio teme generacijskog jaza, ljubavnih trouglova, spletki, instriga, porodičnog biznisa... Rezultat je velika gledanost i oduševljnje pratilaca na društvenim mrežama.

  • Klijent
  • Web Lokacija
  • Period