Konferencija „Digitalizacija i intelektualna svojina: kraj ili novi početak?“

U organizaciji Instituta za javnu politiku, a pod pokroviteljstvom kompanije m:tel, u Banjaluci je 17. juna 2019. godine održana konferencija pod nazivom „Digitalizacija i intelektualna svojina: kraj ili novi početak?“.

Full service agencija Aquarius bila je zadužena za kompletnu organizaciju i produkciju ovog događaja – brendiranje prostora, audio i video produkciju, izradu reklamnog materijala, poklon paketa, kao i organizaciju keteringa.

Ovo je prvi skup takve vrste održan u Banjaluci, s ciljem pokretanja razgovora o izazovima i prijetnjama koje donosi doba internet revolucije u oblasti intelektualne svojine.

Kroz tri panel diskusije: „Medijski monopol na Zapadnom Balkanu: Koja je uloga države”, „Intelektualna svojina i telekomunikacije danas“ i „Autorska prava i savremena piraterija“, više od 100 učesnika je razgovaralo o važnosti zaštite intelektualne svoje, kao i načinima na koje je to moguće učiniti u današnje vrijeme. Tokom višečasovne diskusije, stručnjaci iz regiona su razmijenili iskustva, ali i zaključili kako samo boljim zakonskim rješenjima intelektualna svojina u potpunosti može biti zaštićena.

Među učesnicima ovog događaja bili su predsjednici Vlada Srbije i Republike Srpske, Ana Brnabić i Radovan Višković, ministar prosvjete, nauke i tehnološkog razvoja u Vladi Srbije Mladen Šarčević, ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo u Vladi Republike Srpske Srđan Rajčević, ministar za evropske integracije i međunarodnu saradnju u Vladi Republike Srpske Zlatan Klokić, bivši generalni sekretar Regionalnog savjeta za saradnju Goran Svilanović, koordinator za internet i multimediju Telekom grupe Vladimir Lučić, kao i izvršni direktor za marketing i prodaju kompanije m:tel Radmila Bojanić.

Podijeli