M:tel auto-simulator za veću bezbjednost u saobraćaju

U okviru svog društveno odgovornog poslovanja, kompanija m:tel je i 2019. godine pred nas postavila zadatak kreiranja inovativne kampanje koja će doprinijeti povećanju bezbjednosti u saobraćaju. Ovo je već peta godina kako za klijenta, kompaniju m:tel, realizujemo kampanju iz ove oblasti.

Ovogodišnja kampanja nosi naziv „Jedan poziv mijenja sve – ne koristi telefon kod voziš“, a za potrebu njene realizacije kreirali smo jedinstvenu instalaciju, odnosno auto-simulator. Kroz moć iskustvenog učenja, korisnicima instalacije smo priredili ultimativan vozački doživljaj. Radoznali prolaznici imali su priliku da u vozačkoj kabini odvezu svoju test-vožnju, a kao faktor iznenađenja bio je neočekivani telefonski poziv. Odgovaranje na poziv, odnosno podizanje telefona bila je očekivana reakcija nakon koje se auto-simulator zatrese, a korisnici dožive simuliranu nezgodu.

U periodu od juna do avgusta 2019. godine, postavka je putovala kroz pet gradova Republike Srpske – Banjaluku, Doboj, Bijeljinu, Prijedor i Trebinje. Više hiljada građana obavilo je test vožnju i na potpuno realističan način doživjelo šta se zapravo može dogoditi ukoliko se mobilni telefon koristi tokom vožnje.

Osim jedinstvene instalacije, kampanju je pratio TV spot, print i web oglašavanje. U želji da iskustva korisnika auto-simulatora nakon simulirane nezgode prenesemo što uvjerljivije, kreirali smo edukativne video-spotove u svakom od gradova i emitovali ih kroz društvene mreže kompanije m:tel.

S obzirom da su moderne tehnologije u fokusu rada kompanije, realizacijom ovakvih kampanja m:tel želi učestvovati u podizanju svijesti o neophodnosti odgovornog ponašanja u saobraćaju, posebno kada je riječ o upotrebi mobilnog telefona tokom vožnje.

Kampanja je i ove godine realizovana uz podršku Ministarstva saobraćaja i veza Republike Srpske, Agencije za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske i Auto-moto saveza Republike Srpske.

Podijeli