Srebro za dizajn iz Njujorka za “Aquarius” i seriju „Kosti”

Poster za seriju „Kosti”, rad agencije “Aquarius” iz Banje Luke, nagrađen je srebrnim odličjem na prestižnom međunarodnom takmičenju “Poster Annual”, koje svake godine organizuje “Graphis”, čuvena njujorška izdavačka kuća specijalizovana za dizajn i komunikacije.

“Graphis” je u svetu poznat kao sinonim izvrsnosti u dizajnu i vizuelnim rešenjima. Objavljuju najprestižnije svetske godišnjake i nagrađuju radove iz celog sveta u kategorijama dizajna, oglašavanja, ilustracije, fotografije.

Za kreativni tim agencije “Aquarius”, ovo nije prvo priznanje za rad na kampanji serije Kosti produkcijske kuće „Bosonoga”.

Prvo priznanje su odneli početkom ove godine na “NO LIMIT Advertising” festivalu u Sarajevu, gde je marketinška kampanja za seriju Kosti osvojila gran pri nagradu festivala, ali i nagrade u kategorijama: „Integrisane kampanje” – zlato, “Print & publikacije” – zlato, “Digital” – srebro.

Kosti su, u kategoriji „Mediji/TV promocija”, objavljene u najvećoj svetskoj bazi kreativnog oglašavanja – “Ads of the World”.

„Ova nagrada nije samo moja zasluga, već dobrim dijelom i zasluga mojih talentovanih kolega iz kreativnog odjela koji su učestvovali u ovom projektu. Kampanja za Kosti, i sve nagrade i priznanja koja je do sada osvojila, samo pokazuje koliko je zapravo važno da kreativci dobiju priliku da se izraze, bez ograničenja bilo koje vrste”, istakao je Dejan Šijuk, kreativni direktor u agenciji “Aquarius”, koji je na nedavno održanom “NO LIMIT Advertising” festivalu u Sarajevu proglašen za kreativca godine u Bosni i Hercegovini

Izvor: www.rts.rs

Podijeli