Novo ime

Projekat „Novo ime“, koji uz podršku Agencije realizuje kompanija „Novomatic“, zamišljen je kao pomoć mladim talentovanim ljudima iz Republike Srpske da ostvare neke svoje snove ili ambicije. Oni su, iz mjeseca u mjesec, imali priliku da se prijave na platformu www.novoime.com i glasovima publike osvoje vrijednu nagradu.

U pitanju su bili novčani iznosi do 5.000 maraka, a svako novo Novo ime je moglo da kandiduje neki projekat ili drugi vid podrške kroz koje su iskoristili određenu sumu, i to iz različitih sfera; ples, književnost, sport, muzika, DJ-ing, filmska umjetnost, fotografija. Na taj način su investirali u nove instrumente, sportsku opremu, omogućili odlazak na takmičenje, objavili svoju knjigu i slično.

Jedinstvenost i značaj ovog projekta se ogleda i u činjenici da su njegovu društveno odgovornu stranu prepoznali ne samo brojni mladi ljudi koji su u njemu učestvovali, kao i javnost uopšte, već i u podatku da je uvršten u 10 najboljih PR poduhvata na globalnoj smotri kompanije „Novomatic“, početkom 2019. godine.

  • Klijent Novomatic AG
  • Web lokacija novoime.com
  • Period 2018. godina
  • Podijeli