YUGOZOV

Koje su vaše prve asocijacije kada se spomene bivša Jugoslavija? Vjerovatno će vam se sada vrtjeti po glavi pjesma „Hej Sloveni“ dok pokušavate da evocirate uspomene na „neka bolja vremena“.

Kompanija m:tel Austrija željela  je da napravi kampanju koja će korespondirati sa ciljnom grupom – potrošačima sa EX YU prostora. Odjeli kreativa i digital imali su zadatak da ožive vrijeme dugih razgovora, Fića i Jugića, frizura „dugi vrat“ i bliskosti koju ponovo proživljavamo prelistavajući stare albume iz prašnjavih fioka.

Kreirali smo četiri duhovita rješenja za društvene mreže koja smo nazvali „Vardar/Triglav“, „Rudar“, „Yugo“ i „Perica“.

Rijeka i planinski vrh „Vardar / Triglav“ su poznata mjesta koja u kolokvijalnom razgovoru zaokružuju Ex Yu prostor. „Ne ostavljaj je u hodnicima sećanja, sa druge strane, sa druge strane...jer m:el ti nudi neograničene nežne razgovore!“ Jugonostalgičari znaju o čemu je riječ.

„Rudar“ je čuveni lik sa novčanice dinara. Na vizualu je prikazan kako telefonira uz propratni tekst „Novogodišnja Yugozov ponuda. Ima da zoveš i svoje i njene.“

Svi sa prostora bivše države imali su ili Stojadina ili Fiću. Tekst „Novogodišnja Yugozov ponuda da najaviš svekrvi da (ne) dolazite“ apostrofira stereotipe, ali i kontekst pandemije koji ograničava kretnje.

Sjećate li se viceva gdje je glavni lik Perica? Dobro, neki ih i sada pričaju. E baš je „Perica“ glavni junak koji u našem vizualu nosi čuvenu frizuru „dugi vrat“. On voli da priča i to je razlog zbog kojeg je prešao u m:tel.

Koristeći glavne okosnice prostora nekadašnje države, kreirali smo uvezanu priču koja na šaljiv način prenosi osnovnu klijentovu poruku, a koja nas prisjeća na vremena puna topline i bliskosti. Baš onakva kakva oživljavamo kada razgovaramo sa našim najbližima.

  • Klijent
  • Web Lokacija
  • Period