Nove kreativne snage za 3D izazove

Oštro oko, precizna ruka i čelično strpljenje – tri su to osobine koje mora da posjeduje svaki 3D umjetnik. Iako, na prvi pogled, izgleda jednostavno, pronaći ovakve kreativce u našoj industriji gotovo je jedanko traganju za blagom. A mi smo pronašli čak četiri takva.

Prateći marketinške trendove, A/V produkcija AQUARIUS-a nedavno je svoje redove ojačala stručnjacima iz oblasti 3D animacije i modelovanja. S obzirom na sve veću popularnost animacije u sferi advertajzinga, direktor A/V produkcije Dario Paranos ističe kako je ovo bilo logičan poslovni potez.

„Ova oblast je, na našim prostorima, još u povojima, a AQUARIUS će kao i mnogo puta do sada biti pionir u BiH na polju 3D animacije. Nove kolege su značajno pojačanje A/V produkciji, kako kreativno, tako i zbog širenja našeg poslovanja“, kaže Paranos.

3D modeliranje smatra se jednim od najzahtjevnijih poslova na kompjuterskoj grafici. Da bi projekat bio kompletan, potrebno je proći kroz nekoliko faza – od dizajna karaktera, njegovog modelovanja, kreiranja teksture, pa sve do karakterne animacije. A za jedinstvenost i „kreativni pečat“ će se pobrinuti: Mirko Janković (karakterna animacija), Nina Ružičić (karakter dizajn, karakter modelovanje i teksturisanje), Dalibor Kojić (3D generalist/lighting/shading), te Dušan Šarić (3D generalist modelar).

Znamo da zvuči komplikovano, ali baš ovakvi stručnjaci rade i na planetarno popularnim 3D animiranim ostvarenjima koje s velikom pažnjom gledamo na Internetu, televizorima ili u kinima. Mi smo ovu priču započeli još prošle godine, kada smo sa našim „Farmofit domaćinom“ osvojili gledaoce, ali i zlato u kategoriji „Video“ za reklamni animirani spot na NO Limit festivalu.

Novim kolegama želimo uspješan početak i što više projekata iz treće dimenzije. Ostalima koji ovo čitaju šaljemo poruku da smo spremni za nove, 3D izazove. Jer sve što riječi, fotografija ili video ne mogu reći, 3D animacija će zasigurno moći.

Podijeli